11 Ocak 2015 Pazar

Da Vinci's Demons (Dizi Analizi)

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dehalarından kabul edilen ünlü İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci'nin;gençlik dönemi ve anlatılmamış yönlerini göstermeyi vaad eden Da Vinci's Demons'un senaristliğini The Dark Night ve Blade serisinin başarılı yazarı David S. Goyer yapıyor.



Dizide, Leonardo Da Vinci rolünü Tom Riley canlandırıyor.Da Vinci'nin gençlik yıllarını konu alan yapım bize bildiğimiz halinden çok uzak, adeta bir süper kahraman olan bir Da Vinci seyri sunuyor. Rönesans Floransa'sında 25 yaşındaki Da Vinci; artist,mucit,silahşör,aşık,hayalperest ve idealist olan bir genç adamdır.Ve hayatın kendisine sunduklarıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan geleceği görmeye başlıyor bir yandan ise icatlarına devam ediyor.

Evlilik dışı bir ilişkiden dünyaya gelmesi dönemin sınıfçı üslubu nedeniyle horlanmasına neden olurken bir diğer yandan annesi hakkında son hatırladığı şey bebekken onu terk edişi olunca Da Vinci annesinin izinin peşinden maceralara sürükleniyor.Bunun haricinde yaptığı araştırma ve buluşlarını, o dönemin siyasi iç karışıklıklarını da hesaba katarak iyi bir maddi destek alıp geliştirmeyi hedefliyor ve bu yüzden Floransa beyinin dikkatini çekmek için elinden geleni yapıyor ,başarılı da oluyor.Piç bir artist olarak çokta ciddiye alınmadan başlayan hikayesi,zamanla Floransa için kurtuluşun tek kaynağı olarak görünen bir adama dönüşmesiyle gelişiyor.

Yayınlandığı kanalın dizi tanıtımı ise şu şekilde: "Düşüncenin ve kaderin kontrol edildiği bir dünyada,bir adam bilgiyi serbest kılmak için savaşıyor.Leonardo Da Vinci'nin eziyet dolu gizli hayat hikayesi,insanüstü yeteneğe sahip genç bir adamın acı dolu portresini açığa çıkarıyor.Dinin yalanlarını ortaya çıkartmaya çalışan bir kafir,elit sosyeteyi devirmenin yollarını arayan bir asi,babasında meşruluğunu isteyen bir piç...Kendisini yüzyıllardır mayalanan bir fırtınanın ortasında buluyor.Gerçek ve yalanlar,din ve mantık, geçmiş ve gelecek arasındaki bir çekişme."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder