11 Ocak 2015 Pazar

Breaking Bad (Dizi Analizi)

İlerleyen yaşlarda olan Walter White adlı bir kimya öğretmenine,tedavi edilemez düzeyde akciğer kanseri teşhisi konur ve bu,öğretmenin hayatını tamamen değiştirir.Çünkü ömrünün sonlarına yaklaşırken,o güne kadar sıradan ve normal bir öğretmen hayatı sürmüştür.Ancak hem ailesinin onun ölümünden sonra maddi açıdan rahat bir hayat sürdürebilmesi hem de ömrünün son yıllarında biraz "aksiyon" yaşayabilmek adına çılgınca bir işe kalkışır ve diziye de adını veren olay gerçekleşir: yoldan çıkar.


Eski bir öğrencisiyle,dünyanın en etkili ve tehlikeli uyuşturucu olarak bilinen metanfetamin üretimine girer ve kimya bilgilerini kullanarak,neredeyse %100 saf metanfetamin üretir.Bu derecede saf meth piyasada bulunmadığından,çok hızlı şekilde para  kazanmaya başlar. Ancak  bu süreçte başına binbir türlü iş açılır ve dizi bunun üzerinden ilerleyen bir "kara drama"dır.

Televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri olarak şimdiden anılmaya başlayan Breaking Bad,herşeyin yerli yerine oturduğu final bölümüyle sona erdi.Breaking Bad yani Yoldan Çıkmak,'iyi' adamın ansızın kötülerin arasına karıştığı bir seyir sundu izleyiciye. Sistemle aşırı uyumlu gözüken ve yenik bir portresi olan Walter White kaybedecek hiçbir şeyi kalmadığı düşüncesiyle bu "uyuşturan" kapıyı aralar ve bir kimya öğretmeninin hayatının istediği takdirde nasıl aksiyon dolu bir serüvene dönüştüğünü gözler önüne serer.



Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan dizi, belkide sıradan hayatlarımızı fazlasıyla yansıttığı ve bu sıradan hayatın böylesine uç bir aksiyon yaşamasının etkisiyle bu kadar büyük bir kitleye hitap etmiştir. Sıradan bir kimya öğretmeni ne kadar tehlike saçabilir,neden bu yolu seçmeyi tercih eder ve nasıl işler planlanandan bu kadar sapar bunu dizi tüm heyecanıyla izleyicisine sunmuştur.Oldukça başarılı olan bu yapım sektördeki başarı çıtasını oldukça yükseltmiş artık aradığını daha iyi bilen bir izleyen kitlesi doğurmuştur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder